Natur og Biologi Dyr

I hvilke verdenshave kan man støde på spækhuggeren?

Sæt din paratviden i spil og svar på Start Quiz

Korrekt svar

Alle

Forklaring

Spækhuggeren (Orcinus orca) er en hval men også den største delfinart i verden. Den er efter mennesket det mest geografisk udbredte pattedyr på jorden og findes i alle jordens have. Spækhuggere har en tydelig farvemarkering med en sort ryg, hvidt bryst og sider. Den spiser fisk, skildpadder, fugle, hajer, sæler og andre hvaler. Den kan blive helt op til 80-90 år gammel. Hanner kan blive op til 9,5 meter lange og veje 6 tons. Spækhuggeren har et frygtindgydende ry, men anses ikke for nogen trussel for mennesker i naturen.

Statistik

55% correct 1005 correct · 827 incorrect

Question added 2008-05-04