Natur og Biologi Dyr

Hvordan spiser agutien?

Sæt din paratviden i spil og svar på Start Quiz

Korrekt svar

Siddende på bagbenene med føden i hænderne

Forklaring

Agutien hører til i Central- og Sydamerika, selvom nogen af arterne også kan ses andre steder. Den er tydeligt beslægtet med marsvinet, men er både større og har længere ben. Agutien varierer meget i farve og har fem tæer på de forreste poter, mens den kun har tre på de bagerste. Når den spiser, sidder den på bagbenene og holder føden. Deres stærke tænder gør også, at den kan åbne nødder uden problemer. Den spiser dog lidt af hvert og samler nogle gange mad i flokke på op til hundrede dyr.

Statistik

47% correct 329 correct · 367 incorrect

Question added 2014-04-11