Hvad gør gibboner for at markere deres territorium?
Sæt din paratviden i spil og svar på Start QuizKorrekt svar
Synger
Forklaring
Den sorte gibbon er en menneskeabe, der kan kendes ved hårpragten på hovedet. Den lever i træernes toppe i Sydøstasien, og den bliver helt op til fyrre år gammel. Gibbonaben lever i små flokke med forskellige territorier. Den synger hver morgen og aften for at markere området, og nogle gange endda så højt at det kan høres i store dele af regnskoven. Gibbonens lange muskuløse arme gør, at den bevæger sig på en helt bestemt måde, og den kan svinge sig af sted i stor fart. Den tilbringer da også størstedelen af sin tid oppe i træerne. Dens kost består af knopper, frø, frugter, insekter, blade, små pattedyr og bark.
Statistik
37% correct 305 correct · 510 incorrect
Question added 2014-04-11