Natur og Biologi Dyr

Hvordan kontaker næsebjørnen andre næsebjørne?

Sæt din paratviden i spil og svar på Start Quiz

Korrekt svar

Laver lyde

Forklaring

Næsebjørnen er en halvbjørn, der falder i samme kategori som fx vaskebjørne. Den lever i Amerika og oftest i lavlandsregnskove, men kan også findes i skove med bjergterræn. Næsebjørnen lever i grupper på op til fyrre individer, dog lever hannerne for sig selv undtagen i parringstiden. For at kontakte de andre i flokken bruger næsebjørnen forskellige lyde. De sover i træerne, såvel som de søger derop, hvis der er fare på færde. Dens næse er lang og blød hen mod gummi, så den kan lede efter mad i huller og sprækker.

Statistik

46% correct 343 correct · 407 incorrect

Question added 2014-04-11