Natur og Biologi
Dyr
Hvor lever kejserpingvinen udelukkende?
Sæt din paratviden i spil og svar på Start QuizKorrekt svar
Antarktis
Forklaring
Kejserpingvinen er den største af alle pingvinerne med en højde på lidt over en meter og en vægt på cirka 40 kg. Dens sorte næb er næsten ti cm langt med en rødviolet stribe på begge sider. Den lever kun på Antarktis og er først og fremmest tilknyttet havet, hvor den opholder sig det meste af året. Den kommer aldrig på fastlandet. Kejserpingvinen lever primært af mindre fisk, små blæksprutter og krebsdyr. Den er derudover en dygtig svømmer og kan nå en fart på 14 km/t, ligesom den kan dykke over 400 m ned, når den er på jagt.
Statistik
59% correct 454 correct · 313 incorrect
Question added 2014-04-11