Natur og Biologi Dyr

Hvor findes polarræven?

Sæt din paratviden i spil og svar på Start Quiz

Korrekt svar

Alle de nordligste dele af verdenen

Forklaring

Polarræven er et dyr i hundefamilien. Den når en længde på 50-60 cm med en hale på 30 cm og vejer 3-6 kg. Den findes i alle de nordligste egne af verden fra det nordlige Canada over Grønland til det nordlige Asien. Polarræven skifter endvidere farve efter årstiden. Om sommeren er den brunlig og om vinteren hvid. Den er altædende, hvilket kan ses ved, at den i Grønland spiser menneskernes affald. Når den ligger midt i en snestorm, ruller den sig sammen og benytter halen som en form for muffedisse.

Statistik

72% correct 558 correct · 212 incorrect

Question added 2014-04-11