Hvilket af følgende dyr hører ikke til i slægten panthera, som er den eneste katteslægt, der kan brøle?
Sæt din paratviden i spil og svar på Start QuizKorrekt svar
Gepard
Forklaring
Løven er den næststørste levende kat efter tigeren. Enkelte hanner kan veje op til 250 kg. Der findes vilde løver i Afrika og Asien, men de forsvandt fra Nordafrika og Sydvestasien for mange år siden. I det fri lever løven i gennemsnit mellem ti til fjorten år, mens den kan leve mere end tyve år i fangenskab. Den opholder sig typisk på savannen og på græssletter. Den er også et udsædvanligt socialt dyr sammenlignet med andre katte. En løveflok består af beslægtede hunner og unger og en mindre gruppe voksne hanner. Løven er øverst i fødekæden og er derved en vigtig del af økosystemet, selvom den også kan finde på at æde ådsler.
Statistik
50% correct 416 correct · 410 incorrect
Question added 2014-04-11