Natur og Biologi Dyr

Hvilken af følgende steder opholder løven sig typisk?

Sæt din paratviden i spil og svar på Start Quiz

Korrekt svar

Savannen

Forklaring

Løven er den næststørste levende kat efter tigeren. Enkelte hanner kan veje op til 250 kg. Der findes vilde løver i Afrika og Asien, men de forsvandt fra Nordafrika og Sydvestasien for mange år siden. I det fri lever løven i gennemsnit mellem ti til fjorten år, mens den kan leve mere end tyve år i fangenskab. Den opholder sig typisk på savannen og på græssletter. Den er også et udsædvanligt socialt dyr sammenlignet med andre katte. En løveflok består af beslægtede hunner og unger og en mindre gruppe voksne hanner. Løven er øverst i fødekæden og er derved en vigtig del af økosystemet, selvom den også kan finde på at æde ådsler.

Statistik

90% correct 727 correct · 82 incorrect

Question added 2014-04-11