Natur og Biologi
Dyr
Hvor bruger orangutangen mest tid?
Sæt din paratviden i spil og svar på Start QuizKorrekt svar
I træerne
Forklaring
Der findes to arter af orangutanger. De holder til i regnskovene i hhv. Borneo og Sumatra i Asien. Af de store aber er orangutangen den, der bruger mest tid i træerne. Hunnerne og hannerne adskiller sig fra hinanden i både størrelse og udseende, men de har begge en mere rødlig pels i forhold til de andre abearter. De er også de mindst sociale af de store aber, og der dannes hovedsageligt bånd mellem mor og afkom, der også bliver sammen de første to år. Frugt er noget af det vigtigste af deres føde, selvom de også spiser meget andet. En orangutang kan blive op til 30 år gammel.
Statistik
68% correct 446 correct · 207 incorrect
Question added 2014-04-11